Βενιζέλος σε Τσαβούσογλου: Να αποχωρήσει το Barbaros από την ΑΟΖ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού ΕΞωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να αποσυρθεί από την κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Κύπρο, καθώς αποτελεί βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, πρότεινε στον Έλληνα ομόλογο του να επισκεφθούν από κοινού τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, όταν αυτός επιστρέψει από τις ΗΠΑόπου νοσηλεύεται, στη Λευκωσία, πρόταση που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα».

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, και οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η ελληνοτουρκική συνάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου των δύο χωρών.

Οι εργασίες της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ ολοκληρώνονται το μεσημέρι.

Στις 13:00 ο υπουργός Εξωτερικών θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΣΕΠ και τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, δηλαδή των χωρών που μαζί με την Ελλάδα αποτελούν την τρόικα του ΟΣΕΠ.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα