Βούτσης: Κάποιοι θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση

Μήνυμα – απάντηση στους βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απορρίπτοντας τον προϋπολογισμό, έστειλε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι «κάποιοι θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση», σημειώνοντας πως όποιος σήμερα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, πόσο μάλλον τον επόμενο συμπληρωματικό, είναι σαφές ότι θα πρέπει να ψηφίσει και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όσοι όμως καταψηφίσουν, δημιουργούν πρόβλημα αυτοεξευτελισμού και ειδικά όσοι καλούν σε υπευθυνότητα», είπε όταν λίγο πριν ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωνε πως θα καταψηφίσει απόψε, αλλά πιθανόν θα ψηφίσει για Πρόεδρο και πως δεν πρέπει να τον ‘βρίζουν’ για αυτό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε κυκλοφορήσει και κείμενο οκτώ βουλευτών που ζητούσαν μεταξύ άλλων την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή…

Όσο για την συνταγματική αναθεώρηση, και την επιθυμία τάχα «να μην χάσουμε την ευκαιρία» να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία, ο κ. Βούτσης μίλησε για ανθρώπους που απέρριψαν τις εξεταστικές και παράγραψαν το σύνταγμα και πέρασαν από πάνω του όλα τα τελευταία χρόνια και τώρα ‘καίγονται’ για την αναθεώρησή του.

«Σας εμπόδισε αυτό το κακό άρθρο για τους υπουργούς, να μπει νυστέρι; Όχι βέβαια», είπε, υπονοώντας ότι ο μόνος λόγος που θέλουν τη συνταγματική αναθεώρηση είναι γιατί τώρα δεν μπορούν να έχουν ως αφήγηση το success story.

Υποστήριξε άλλωστε πως αν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δεν ήρθε καθόλου στη Βουλή κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, είναι επειδή ξέρει ότι «πάμε για άλλα». Αμφισβήτησε παράλληλα την διαπραγμάτευση, από τη στιγμή που θεωρεί η κυβέρνηση ότι δεν είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κ. Βούτσης, έκανε λόγο για «αμήχανη, νευρική και απέλπιδα προσπάθεια απενοχοποίησης των δύο παρατάξεων που βούλιαξαν την Ελλάδα και θέλουν να τη σώσουν και να την ξανασώσουν», ενώ είναι αυτοί που διόριζαν, διαπλέκονταν και έφεραν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα της χώρας.

Ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή τώρα, χθες» και διαπραγμάτευση με κινητήρια δύναμη και το σήμα του λαού και κάλεσε τους κυβερνητικούς να μην χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι το πρόγραμμα για αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, δίνει όπλα και θράσος στους δανειστές.

«Το επιχείρημα ότι η αντίσταση δίνει όπλα και θράσος στον αντίπαλο, χρησιμοποιήθηκε στις πιο μαύρες στιγμές της ελληνικής ιστορίας για να κατεβάσει το κεφάλι ο λαός μας», είπε, προειδοποιώντας ότι ο λαός θα πει ‘όχι’. Χαρακτήρισε τέλος «αναχώματα» τα «ποτάμια, ραχούλες, γέφυρες και ελιές» του τελευταίου διαστήματος, μιλώντας προφανώς για μία σειρά από νέα κόμματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό.

«Ο γραμματέας της ΚΟ μίλησε για διαπλοκή. Στο Σαλόνι Bricolage που συναντήθηκε ο αρχηγός σας με δύο κυρίες, απεμπλοκή κάνετε;», ρώτησε, απαντώντας ο Πάρις Κουκουλόπουλος, αποκαλύπτοντας πως υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες.
Προκαλούμενος δε να τις καταθέσει, απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να διαψεύσει τη συνάντηση ο πρόεδρός τους το βράδυ στην ομιλία του και μετά οι φωτογραφίες.

Ο ίδιος ζήτησε καθαρή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς συμφωνίες και συναλλαγές και με μία μικρή παράταση του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι ένας μήνας μόνο χρειάζεται για να είναι ασφαλής η χώρα. Αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε προφανώς θα πάνε στον κόσμο για να τους κρίνει, είπε, θυμίζοντας όμως το «βαρύ τίμημα» των εκλογών το 2012.

«Τις εκλογές δεν τις θέλουμε αλλά δεν τις φοβόμαστε», είπε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να «μην μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια με την χώρα και τους πολίτες της», όπως είπε, επικαλούμενος την ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί την χώρα και τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα