Αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Τασούλα - ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του υπουργού που ενόχλησαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά αναφέρθηκε στα θέματα πολιτισμού και είπε ότι «εμείς στη ριζοσπαστική Αριστερά είμαστε με τον πολιτισμό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ψωμί και τριαντάφυλλα. Γι’ αυτό και στο δικό μας πρόγραμμα προβλέπουμε σταδιακά το διπλασιασμό του κονδυλίου για το υπουργείο Πολιτισμού».

«Μπορώ και εγώ να μιλάω για ψωμί και τριαντάφυλλα. Μπορώ να μιλάω και για μαργαρίτες και για γαρίφαλα. Έχω πλούσιο λεξιλόγιο, δόξα τω Θεώ!», απάντησε ο Κ. Τασούλας και συνέχισε: «δεν καταδέχομαι, όμως, να το κάνω, όπως καταδέχεστε εσείς, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να γεμίζετε το ακροατήριο με όλες αυτές τις ανοησίες, κυριολεκτικά, οι οποίες καταδυναστεύουν εδώ και δεκαετίες τις ακοές των Ελλήνων».

«Λυπούμαι για τον υπουργό Πολιτισμού. Έχει λανθασμένη αίσθηση χιούμορ», του απάντησε αργότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου και πρόσθεσε πως όταν αντιπροσωπεία του κόμματος είχε επισκεφθεί του υπουργείο Πολιτισμού, ο υπουργός τους έλεγε ότι «και εγώ ανήκω στην συνιστώσα της αστακομακαρονάδας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα