Σαμαράς: Πολύ αρνητική εξέλιξη ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Υπάρχει κοινός βηματισμός των δύο χωρών όχι μόνο στο θέμα της ΑΟΖ αλλά σε όλα τα εθνικά θέμα τόνισαν στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι δύο πολιτικοί τόνισαν ότι Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν την κοινή προσπάθεια δημιουργίας ευρύτερων συμμαχιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πως αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τις τουρκικές προκλήσεις.

Τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ν. Αναστασιάδης τόνισαν πως σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο παίζουν τα οικονομικά των δύο χωρών που βαίνουν βελτιούμενα και ισχυροποιούν τη θέση Ελλάδας και Κύπρου.

Σαμαράς: υπομονή και επιμονή στους χειρισμούς

«Αυτήν την ώρα, ένα θερμό επεισόδιο θα ήταν μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη» τονίζει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και συστήνει προσοχή, υπομονή και επιμονή στους χειρισμούς.

«Στη διεθνή πολιτική εκείνο που κερδίζει πάντα είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και όχι οι σπασμωδικές αντιδράσεις», σημειώνει σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και στην εφημερίδα «Σημερινή» και προσθέτει: «Έχουμε εγκαίρως προβλέψει να ενισχυθεί η θέση μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν χωράει καμία συζήτηση, είναι απαράγραπτα. Τώρα, όμως, δεν είμαστε πια μόνοι μας. Πιστεύω ότι και άλλοι στηρίζουν τη θέση μας και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Να σας πω πώς το αισθάνομαι.

Στη διεθνή πολιτική, στη σκακιέρα αυτή που είναι όλες οι χώρες, δεν αρκεί να έχεις δίκιο αλλά να έχεις και επαρκή στηρίγματα, ώστε να βρεις το δίκιο σου. Και αυτήν τη στιγμή αυτό γίνεται».

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι με την πολιτική και συνεργασία Αθηνών - Λευκωσίας δημιουργήθηκε «μια ομπρέλα ισχυρή και αποτρεπτική πάνω από την Κύπρο» και διαβεβαιώνει ότι η συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι απόλυτη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα