Θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία;

Θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία; Απαντήσεις έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα προσλήψεων εντός του 2014, έχουμε πει ότι θα προσληφθούν 800 γιατροί, 800 νοσηλευτές, 200 διασώστες  και 100-150 άτομα λοιπό προσωπικό. Από αυτούς μέχρι τώρα περίπου 177 γιατροί έχουν ήδη προσληφθεί, άλλοι 200 είναι σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας, επίσης για άλλους 200 προετοιμάζεται η υπηρεσία να προχωρήσει τις προσλήψεις. Για τους 200 διασώστες έχει προχωρήσει η διαδικασία στο ΑΣΕΠ και οργανώνεται στο ΑΣΕΠ η πρόσληψη των νοσηλευτών» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ερωτώμενος για τις καταγγελίες περί χρεώσεων στους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ.Βορίδης είπε ότι είναι «κάτι παλιό», τονίζοντας πως «οι χρεώσεις  θα πρέπει να δικαιολογούνται μόνο εάν δεν υπάρχει ασφάλιση», αν και όπως τόνισε «με την ρύθμιση του Μαρτίου του 2014 οι ανασφάλιστοι πλέον καλύπτονται».

«Όσοι ήταν ασφαλισμένοι και έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη, πλέον καλύπτονται νοσοκομειακά και φαρμακευτικά  Δεν υπάρχει συμπολίτης μας που δεν είναι καλυμμένος από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης» πρόσθεσε

Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο αν έχουν κοπεί ή όχι τα έξοδα μετακίνησης στους μεταμοσχευμένους τη στιγμή που η μοναδική μονάδα μεταμόσχευσης ύπατος είναι στην Θεσσαλονίκη, ο κ.Βορίδης είπε χαρακτηριστικά«δεν θυμάμαι εγώ να έχω κάνει κάτι τέτοιο, θα το δω το θέμα» .

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες φαρμακοποιών για ελλείψεις σε εμβόλια και φάρμακα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα, καλώντας μάλιστα τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε διάλογο για του πουν όπως είπε, που υπάρχουν ελλείψεις, γιατί όπως τόνισε «εμείς δεν έχουμε τέτοια εικόνα».

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις καταγγελίες.Η συμμετοχή των ασθενών έχει μειωθεί δραστικά.  Όλα τα υπόλοιπα, είναι μια αλχημεία αντιπολιτευτικού χαρακτήρα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις,ο κ.Βορίδης εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές, τονίζοντας την ανάγκη της συνεννόησης με τους δανειστές και τις αγορές, χωρίς μονομερείς ενέργειες.

«Είναι μια πραγματικότητα ότι οι αγορές είναι επιφυλακτικές, ότι μπαίνουμε σε κύκλο πολιτικής αστάθειας καθώς δεν υπάρχει η προεδρική πλειοψηφία, την οποία εμείς θέλουμε και δουλεύουμε για να διαμορφωθεί. Επίσης υπάρχει ένα δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προκαλεί μεγάλη νευρικότητα» σχολίασε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν άλλα φορολογικά βάρη ή όχι για τους Έλληνες, ο κ.Βορίδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, τόνισε ωστόσο τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας, αναφέροντας ως παραδείγματα τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και της έκτακτης εισφοράς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα