Ξαφνικός έρωτας Καραμανλικών με Τσίπρα;

Ξαφνικός έρωτας Καραμανλικών με Τσίπρα;

«Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Έχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό. Αν όμως κέρδιζε σήμερα θα ήμασταν εκτός Ευρώπης» είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το καλοκαίρι σε συνέντευξη του στη Real news και τότε όλοι είχαν αναρωτηθεί ποιο σκοπό εξυπηρετούσε αυτή του η αναφορά.

Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο «Ακροπόλ» είχε πει «Ήδη, η καραμανλική παράδοση του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τη ΝΔ, ενώ στο ΠαΣοΚ ο όρος «σοσιαλισμός» εξαλείφεται ακόμη και από τα ανούσια, ούτως ή άλλως, κομματικά κείμενα» ενώ στη συνέντευξη που έδωσε στο BBC θέλησε να τονίσει τη διαφορά ανάμεσα στους δυο αρχηγούς, τον πρώην και τον νυν, λέγοντας «Ο προκάτοχός του ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα και ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις».

Φαίνεται ότι η καραμανλική πλευρά δεν έμεινε αδιάφορη και απάντησε με μια ασυνήθιστη πρόταση. Ο Πέτρος Μολυβιάτης- πρώην υπουργός και ''αλεπού'' της διπλωματίας - ο επί χρόνια στενός σύμβουλος του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6 Μαρτίου με τίτλο ''Καραμανλής τότε και τώρα.''

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόταση και θα παραστεί στην εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας. Θα μιλήσουν, εκτός από τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός κ.Αντ. Σαμαράς, αλλά και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Ι. Μάνος και ο κ. Π. Μολυβιάτης ως πρόεδρος του ιδρύματος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο ακαδημαϊκός και γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κ. Σβολόπουλος.Τη συζήτηση θα κλείσει ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, ο πρώην υπουργός κ. Αχ. Καραμανλής.

Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα αν θα παρευρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα στη προκειμένη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως υποδειγματική καθώς με μια κίνηση και διεισδύει στη γαλάζια πολυκατοικία και επιθυμεί να τη διασπάσει σε καλούς και κακούς , όπου καλοί οι καραμανλικοί και κακοί οι σαμαρικοί.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα