Χρυσή Αυγή εναντίον Facebook για τα σβησμένα προφιλ

Βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής  προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρείας Facebook. Ο λόγος; Η λογοκρισία και το μπλοκάρισμα των προσωπικών τους προφίλ στο facebook όπως κάνουν λόγο τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία καταγγέλλουν την διαχείριση της συγκεκριμένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook «μπλόκαρε» όλα τα προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αφού κρίθηκαν ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Παράλληλα «κατέβηκαν» και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από τοπικές οργανώσεις, αλλά και όσων χρηστών είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.
Στους όρους λειτουργίας της, η διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης  ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, το Facebook διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη.

Οι αναφορές σε βάρος των μελών και των βουλευτών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν προφανώς εκατοντάδες, γι αυτό και ο κος Ζούνκερμπεργκ αποφάσισε... να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς!!!