Τους άξονες που θα κινηθεί η ΝΔ θα παρουσιάσει ο Σαμαράς στην ΚΟ

Τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ΝΔ θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, αμέσως μετά τη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ΚΟ της ΝΔ φαίνεται να προκρίνει την άρση του πολιτικού αδιεξόδου μέσα από μία κυβερνητική λύση και όχι με μια νέα προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με πηγές των «Νέων», η ΝΔ φαίνεται έτοιμη να συμπλεύσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης, έστω και αν θεωρεί ότι ιδίως στην παρούσα φάση είναι σημαντική η θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΝΔ είναι έτοιμη να αποδεχτεί για τη θέση του πρωθυπουργού πρόσωπο που θα προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς, αν και το θέμα αυτό θα συζητηθεί διεξοδικά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, έντονη είναι η ανησυχία πολλών «γαλάζιων» βουλευτών ότι θα βρεθούν εκτός Βουλής μετά τις νέες εκλογές, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο η ΝΔ να χάσει το μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Με το ποσοστό της περασμένης Κυριακής, η κοινοβουλευτική της δύναμη χωρίς την εκλογική πρωτιά θα περιοριζόταν στις 58 έδρες.

Προεξοφλείται, πάντως, ότι εάν ναυαγήσουν οι προσπάθειες για ένα σχήμα ευρείας αποδοχής, η ΝΔ θα στρέψει τα πυρά της κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερο επίπεδο κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές βολές που έχουν αρχίσει να καταγράφονται για την καθίζηση του κόμματος ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ», ενώ από τη Λ.Συγγρού αποκλείουν κατηγορηματικά την άμεση διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, την οποία ζητούν δημοσίως αρκετά κομματικά στελέχη.

tanea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα