Η πανεπιστιμιακή καριέρα του Γιώργου Βουλγαράκη

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης βρίσκεται στην έδρα και παραδίδει μαθήματα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η φωτογραφία έχει ληφθεί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε αίθουσα της ΑΣΟΕΕ την οποία χρησιμοποιεί το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο πρώην υπουργός στράφηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα πριν από ενάμιση χρόνο αξιοποιώντας τα πτυχία και τα διδακτορικά που έχει. Αρχικά ως επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φέτος ως καθηγητής στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου διδάσκει χρηματοοικονομική λογιστική στο μεταπτυχιακό τμήμα του πανεπιστημίου (ΝΒΑ-Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Οπως λένε οι άνθρωποι που συζητούν μαζί του, «ο Γιώργος μετά την πολιτική του καριέρα ήθελε να ασχοληθεί με ένα αντικείμενο που τον εξιτάρει διανοητικά. Δεν είναι άνθρωπος στατικός. Αυτό το οποίο κάνει τώρα είναι μια πολύ ζωντανή διαδικασία. Είναι σε συνεχή επαφή με φοιτητές μέσω του Διαδικτύου, διορθώνει διπλωματικές εργασίες, φτιάχνει γκρουπ κάθε φορά που κρίνει ότι είναι απαραίτητο, οργανώνει συνεδρίες και όταν χρειάζεται ταξιδεύει μέχρι την Κύπρο. Βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση».

Η θέση του καθηγητή είναι έμμισθη (αμείβεται περίπου με 1.300 ευρώ μηνιαίως), αλλά το βασικό που λαμβάνει από την πανεπιστημιακή ιδιότητα που κατέχει είναι μια ηθική καταξίωση για τον ίδιο, μια αναγνώριση των προσόντων του. «Είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω αυτή την περίοδο» λέει ο ίδιος όταν ερωτάται γι' αυτό και σημειώνει πως είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ο πρώην υπουργός έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά, έχει κάνει διδακτορικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει αίτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η οποία αξιολογήθηκε αξιοκρατικά από την αρμόδια επιτροπή κι έτσι πήρε τη δουλειά.

Στην ομάδα του ο κ. Βουλγαράκης έχει είκοσι πέντε φοιτητές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και με τους οποίους έχει άριστες σχέσεις. Η πολιτική ανεργία τέχνας κατεργάζεται...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα