Με αστάθεια ξεκινά ο Οκτώβριος, καθώς από σήμερα Τετάρτη (1/10) η χώρα μπαίνει σε δεύτερο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ και τους μετεωρολόγους, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν σταδιακά από το βράδυ, ενώ από αύριο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα.
Ο σημερινός καιρός
Τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο.
Σποραδικές καταιγίδες σε κεντρική Μακεδονία και τοπικά στην Πελοπόννησο.
Στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το απόγευμα, με βροχές που το βράδυ στο Ιόνιο θα γίνουν πιο έντονες.
Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο θα έχουν καλύτερο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19–20 βαθμούς στη βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί στους 23–25 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 26°C.
Τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες
???? Πέμπτη (2/10): Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το πρωί στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι επηρεάζονται και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και αργότερα οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. Θερμοκρασία σε πτώση.
???? Παρασκευή (3/10): Έντονα φαινόμενα σε κεντρική – ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Πιθανές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας.
???? Σάββατο (4/10): Τοπικές βροχές κυρίως σε κεντρική – νότια χώρα και ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
???? Κυριακή (5/10): Νέα επιδείνωση από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές στα βορειοδυτικά. Θερμοκρασία με μικρή άνοδο σε κεντρικά και βόρεια.
Αττική & Θεσσαλονίκη
Αττική: Νεφώσεις που θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές, άνεμοι ΒΑ 3–4 μποφόρ, θερμοκρασία 16–24°C.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα παράκτια. Από τη νύχτα ένταση φαινομένων. Θερμοκρασία 14–21°C.
Οι μετεωρολόγοι Λέκκας, Κολυδάς και Τυράσκη προειδοποιούν για ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στη δυτική Ελλάδα την Πέμπτη και στη βόρεια – ανατολική χώρα την Παρασκευή, όπου αναμένονται τα πιο ισχυρά φαινόμενα.
Θεόδωρος Κολυδάς: Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
Ο μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς σε ανάρτησή του αναφέρει πως από το πρωί της Πέμπτης (2/10) η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι, ενώ την Παρασκευή θα επεκταθούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή όχι μόνο στη δυτική Ελλάδα, αλλά και στα βόρεια τμήματα της χώρας την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Ολόκληρη η ανάρτηση στο Χ του Θοδωρή Κολυδά
⚠️Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 30, 2025
✅Από το απόγευμα της Τετάρτης οργανώνεται το βαρομετρικό χαμηλό στη Νότια Ιταλία που βαθμιαία θα κινηθεί προς το Ιόνιο. Απο το πρωί της Πέμπτης θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά, κινούμενο ανατολικότερα. Τα έντονα… pic.twitter.com/wUw1DhDoJo
Τυράσκη: «Βορειοανατολικό ρεύμα φέρνει βροχές και καταιγίδες – Ισχυροί άνεμοι στα Δωδεκάνησα»
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, σήμερα Τετάρτη στα ηπειρωτικά ανατολικά της Πίνδου θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες, λόγω ενός επικείμενου βορειοανατολικού ρεύματος. Στα δυτικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τα 4 με 5, από βόρειες διευθύνσεις και στα Δωδεκάνησα αναμένεται να φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Όπως λέει από το βράδυ της Τετάρτης, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα με εκδήλωση καταιγίδων.
Στα ηπειρωτικά ανατολικά της Πίνδου παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τα 4 με 5, από βόρειες διευθύνσεις.
Διαβάστε ακόμα: Ο καιρός την Κυριακή (7/6): Ανεβαίνει ο υδράργυρος στους 35 βαθμούς – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες




