Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται καύσωνας έως και 44 βαθμούς, προετοιμαστείτε, λάβετε μέτρα

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Έρχεται καύσωνας έως και 44 βαθμούς, προετοιμαστείτε, λάβετε μέτρα

Στον καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα από την ερχόμενη Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, εκτιμώντας πως οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και ενδεχομένως να φτάσουν έως και τους 44°C σε πεδινά τμήματα.

«Προετοιμαστείτε σιγά σιγά, διότι από την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μας απασχολήσει ένας ισχυρός καύσωνας προερχόμενος από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη. Ο καύσωνας αυτός φαίνεται ότι θα αρχίσει να κορυφώνεται από την Τετάρτη 12 Ιουνίου και στη συνέχεια», αναφέρει.

Υπογραμμίζει δε πως «η διάρκειά του είναι ακόμα άγνωστη, μιας και τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη "ευθυγραμμιστεί" σε ένα κοινό σενάριο ως προς αυτήν».

Συνεχίζοντας, επικαλούμενος τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα».

«Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο».

Κλείνοντας καλεί τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να προετοιμαστούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, όπως και οι γονείς για τα μικρά παιδιά τους. «Ασφαλώς να προσέξουμε και τα ζωάκια μας και ειδικά τα αδέσποτα», τονίζει.

«Όλοι οι κρατικοί φορείς να είναι έτοιμοι. Οι Δήμαρχοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για όλους και γενικώς να είμαστε πανέτοιμοι. Σαφώς και έχει ξαναέρθει τέτοιος καύσωνας στη χώρα μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πανέτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε», αναφέρει και καταλήγει:

«Ας είμαστε εμείς έτοιμοι για κάτι ισχυρό και ας έρθει και πιο εξασθενημένος. Μακάρι να έρθει πιο εξασθενημένος. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα