Καιρός: Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από τους βοριάδες

Καιρός: Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από τους βοριάδες

Στην επικράτηση ισχυρών βοριάδων αναφέρεται και ο Δημήτρης Ζιακόπουλος, σημειώνοντας ότι ειδικά το Σάββατο χρειάζεται προσοχή.

 
Όπως σημειώνει στο blog του, για το Σάββατο: «Στις περισσότερες περιοχές της χώρας παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας και όχι μεγάλων εντάσεων. Ωστόσο, κάποια επαγρύπνηση απαιτείται στις περιοχές της Α. Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του Α. Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Επικράτηση ενισχυμένων ΒΔ ανέμων εντάσεως 7 με 9 μποφόρ που κατά τόπους είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα (πτώση δένδρων, πινακίδων κ.λπ. καθώς και ζημιές σε ελλιμενισμένα μικρά σκάφη). Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από τους ανέμους είναι τα νησιά του Ιονίου, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η χερσόνησος της Κασσάνδρας, οι ανατολικές ακτές της Θεσσαλίας και οι Β. Σποράδες. Στις προαναφερθείσες περιοχές οι ριπές του ανέμου είναι πιθανό να φθάσουν τα 10 μποφόρ. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας».

Την Κυριακή: «Δεν προβλέπεται αξιόλογης έντασης υετός.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

 
Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. (Δικαιολόγηση της σχετικότητας: οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες της εποχής είναι οι 18 βαθμοί για την Αθήνα και οι 15,5 βαθμοί για τη Θεσσαλονίκη. Εκτιμάται ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις δύο πόλεις δύσκολα θα πέσουν κάτω από τους 15 και 13 βαθμούς αντίστοιχα)».

Για σαρωτικούς βοριάδες το Σάββατο μίλησε και η Νικολέτα Ζιακοπούλου, από την συχνότητα της ΕΡΤ:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα