Καιρός: Έρχεται διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη - Πιο φθινοπωρινά τα φαινόμενα

Καιρός: Έρχεται διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη - Πιο φθινοπωρινά τα φαινόμενα

Φθινόπωρο θα αρχίσει να θυμίζει ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε στον αέρα του Open ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «από την άλλη εβδομάδα φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία σε πιο συμβατά επίπεδα με την εποχή μας». 

Μάλιστα σε ερώτηση αν πρέπει να περιμένουμε κάποια σοβαρή κακοκαιρία, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως «επειδή δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία, θα έχει και αυτή κάποια ένταση».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καλοκαιρινός ο καιρός παραμένει αυτή την εβδομάδα

Την ίδια ώρα, αυτή την εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τους βοριάδες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, δεν αναμένεται σήμερα κάτι αξιόλογο στον καιρό, «με εξαίρεση τη βόρεια, βορειοδυτική χώρα, όπου εκεί κοντά στο απόγευμα θα βγουν κάποιες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες, η συνηθισμένη αστάθεια του καλοκαιριού».

Όπως συμπλήρωσε, η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να είναι όλη την εβδομάδα σε καλοκαιρινά επίπεδα, ενώ από αύριο θα εξασθενήσουν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να είναι λίγο πιο πάνω από το συνηθισμένο για την εποχή.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα