Ερχονται επικίνδυνες καιρικές αλλαγές το σαββατοκύριακο

Ερχονται επικίνδυνες καιρικές αλλαγές το σαββατοκύριακο

Μέσα από ανάρτηση του από τον ιστοτόπο του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για επικίνδυνες καταιγίδες το σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, «από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη».

Καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα αστάθειας ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Τονίζει μάλιστα με την φράση «καταιγίδες επικίνδυνες ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή» τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένονται.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι έντονες καταιγίδες, είναι πολύ σημαντικά και επικίνδυνα. Ακόμη και αν δεν διαρκούν πολύ, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε τοπικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στην έντονη αστάθεια που μπορεί να δημιουργήσει ισχυρούς κεραυνούς.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τη θάλασσα, τις ακτές και τα υψηλά σημεία κατά τη διάρκεια τέτοιων καταιγίδων, αναζητώντας προστατευμένες περιοχές. Το χαλάζι και οι μεγάλοι όγκοι νερού μπορεί επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πάντως, σήμερα ο καιρός αναμένεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Σύμφωνα με το meteo, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

              
Σήμερα η μέρα θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα και ζέστη.
Από το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο και κυρίως στα ανατολικά τμήματα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το πρωί, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Τις θερμές ώρες της ημέρας, το μεσημέρι και το απόγευμα, θα εκδηλωθούν σύντομες τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας περιμένουμε πρόσκαιρες καταιγίδες, φαινόμενα που αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, αλλά η ζέστη θα κινηθεί σε κανονικά και υποφερτά πλαίσια. Στους 30-31 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το θερμόμετρο στη δυτική Ελλάδα, 32 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και 31-33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια, με την υψηλότερη τιμή να αναμένεται στο θεσσαλικό κάμπο. Στη νησιωτική χώρα προβλέπονται θερμοκρασίες που κυμανθούν το μεσημέρι κοντά στους 26-30 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή νέφωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Στον Ευβοϊκό σε βόρειες διευθύνσεις, και στο Σαρωνικό πρόσκαιρα νότιοι.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα