Δύο αλλαγές του καιρού μέχρι την Κυριακή – Πότε θα βρέξει στην Αθήνα

Δύο αλλαγές του καιρού μέχρι την Κυριακή – Πότε θα βρέξει στην Αθήνα

Καλοκαιρία σήμερα, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμα και 20 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός αλλάζει αύριο, Παρασκευή και ξανά την Κυριακή.

 Με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η Πέμπτη, με λίγες βροχές στο Αιγαίο. Στην Αττική ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και δεν περιμένουμε βροχή.

Η πρώτη αλλαγή του καιρού θα έρθει από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και οι πρώτες βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Προσοχή, χρειάζεται σε αυτές τις περιοχές το βράδυ της Παρασκευής, όπου θα πέσει αρκετό νερό.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το κύμα των βροχοπτώσεων ίσως να επισκεφθεί την Αττική, με τον καιρό να ανοίγει έπειτα. Εκτός από την Αττική, βροχές θα έχουμε σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Η Κυριακή είναι η ημέρα που ένα δεύτερο σύστημα θα επισκεφτεί την Ελλάδα, το οποίο θα έχει μέτρια ένταση. Θα σημειωθούν βροχές στη Θράκη και στα βόρεια, με το σύστημα να κινείται και στην Αθήνα, όπου θα βρέξει το πρωί.

Η Δευτέρα θα είναι μία πιο κρύα ημέρα, καθώς θα φυσούν βοριάδες, με τη θερμοκρασία να δείχνει τους 15 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σήμερα από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Πιο αναλυτικά, για σήμερα θα έχουμε αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 
Στην Αττική θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι τα 3 μποφορ και η θερμοκρασία μέχρι τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα