Καιρός: Βαδίζουμε σε μια θερμή εισβολή την επόμενη εβδομάδα – Πότε θα δούμε χιόνι;

Καιρός: Βαδίζουμε σε μια θερμή εισβολή την επόμενη εβδομάδα – Πότε θα δούμε χιόνι;

Στην εξέλιξη του καιρού το επόμενο διάστημα αναφέρεται ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για «θερμή εισβολή» την επόμενη εβδομάδα. Οι χιονόφιλοι, όπως σημειώνει, ίσως δουν… χαρά το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως η αναλογική μηνιαία πειραματική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη 2022, όχι μόνο καλά κρατεί (καθώς εκτός από κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στις 13-14 Δεκεμβρίου), δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται και για το διάστημα 14-21 Δεκεμβρίου, όπου το σύνολο των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων συμφωνούν πλέον ότι αυτή τη φορά βαδίζουμε σε μια “θερμή εισβολή” (πορτοκαλί χρώματα πάνω από την περιοχή μας) για το παραπάνω χρονικό διάστημα!

Το σημαντικότερο είναι ότι η αναλογική ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ εκτίμηση όλα τα παραπάνω τα “εντόπισε” από τις 30 Νοέμβρη, δείχνοντας την εξέλιξη για 17 ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!

Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια και δώσει χαρά στους… χιονόφιλους της μετεοπαρέας μας το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη! Όπως κι εσείς έτσι κι εγώ έχω μεγάλη αγωνία!». 

Στο χθεσινό δελτίο καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι από το βορειοδυτικά θα ξεκινήσει το Σάββατο η αλλαγή του καιρού, με μπόρες και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή η δυτική Ελλάδα θα έχει έντονα φαινόμενα που θα χρειαστούν προσοχή. Σημείωσε πως οι νοτιάδες θα φτάσουν και τα 9 Μποφόρ με όλη τη χώρα να έχει περάσματα με βροχές, μπόρες και καταιγίδες, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η στροφή των ανέμων, με τον βοριά να ρίχνει αισθητά τη θερμοκρασία την Τρίτη καθώς από τα 17άρια της Κυριακής, ο υδράργυρος θα υποχωρήσεις κατά μέσο όρο στους 10 με 11 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Από τις 15 του Δεκέμβρη αναμένεται και πάλι αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συσσωρευμένο κρύο στη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη. Αν αυτό το κρύο κατέβει προς την Ελλάδα δεν είναι ακόμη βέβαιο και όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου όλα είναι ανοιχτά πλέον για τον καιρό των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα