Καιρός: Η πρώτη εκτίμηση για τα Χριστούγεννα. Ήλιος σήμερα στην Αττική - Πού θα βρέξει

Καιρός: Η πρώτη εκτίμηση για τα Χριστούγεννα. Ήλιος σήμερα στην Αττική - Πού θα βρέξει

Μια πρώτη πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα -αν και ακόμα δεν υπάρχουν σταθερά στοιχεία- έκανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος, χωρίς ακραία φαινόμενα. «Την Πρωτοχρονιά ίσως είναι πιο ψυχρά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εβδομάδα αυτή φαίνεται ότι θα κυλήσει ήπια στο σύνολο της χώρας, με καλές για την εποχή θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική καλός καιρός με ήλιο και τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη  ενδεχόμενο πρόσκαιρων βροχών, αν και τα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι μέτριας έντασης και το θερμόμετρο στους 13 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Για αύριο Τρίτη 6/12 η αστάθεια παραμένει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, το ίδιο και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα επηρεαστεί η δυτική, κεντρική και νότια χώρα. Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός βελτιωμένος και την Κυριακή θα χαλάσει ξανά.

Αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές στα δυτικά

Ένα χαρακτηριστικό που θα μας ακολουθήσει όλη την εβδομάδα, χωρίς γενικευμένες κακοκαιρίες, αλλά με συννεφιά και λιγότερο ήλιο.
Στα νότια της χώρας φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι νεφώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Στη δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, ενώ σταδιακά μικρότερης έντασης βροχή θα επηρεάσει τη Θεσσαλία, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και θα φτάσει μέχρι το βόρειο Αιγαίο.

Κατά βάση προβλέπεται να είναι βροχές ασθενούς έντασης και αρκετά τοπικές.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα διατηρηθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει τους 14 βαθμούς στα βόρεια, 14 – 17 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θα αγγίξει τους 18 στη δυτική Ελλάδα. Μικρές θα είναι οι διακυμάνσεις και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες να κυμαίνονται κοντά στους 15 – 20 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο περιμένουμε ένα ήπιο σχετικά βόρειο ρεύμα με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λίγο πιο πυκνή το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 17 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές στα 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα δυτικότερα τμήματα και στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 13 βαθμούς Κελσίου και στον Θερμαϊκό θα πνέει νοτιοανατολικός άνεμος 2 – 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα