Διάσπαρτες βροχές σήμερα Κυριακή– Καταιγίδες στα βορειοδυτικά

Διάσπαρτες βροχές σήμερα Κυριακή– Καταιγίδες στα βορειοδυτικά

Βροχερό θα είναι το σκηνικό στη δυτική Ελλάδα, με πρόσκαιρες καταιγίδες να εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Προς το βράδυ θα βρέξει λίγο τοπικά και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Αυξημένη συννεφιά προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πιο πυκνή στα βόρεια. Περισσότερο ήλιο θα απολαύσουν τα νότια τμήματα της χώρας, με παροδική συννεφιά, ωστόσο δε θα λείψουν από το τοπίο και οι βροχές.

Μέτριας έντασης βροχοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα τα όποια φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 15 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι 16 – 18 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 16 – 20 βαθμούς Κελσίου. Τιμές λίγο υψηλότερες από τις αναμενόμενος για την εποχή, με ψύχρα όμως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ισχυροί 5 – 7 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο και 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν. Βόρειο το ρεύμα στο Αιγαίο, με ένταση 4 – 5 μποφόρ, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές με ένταση 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 14 βαθμούς Κελσίου, με ανατολικό άνεμο στον Θερμαϊκό 3 – 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα