Κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης έως και το βράδυ της Τετάρτης στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Από το απόγευμα την Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και
 
τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

2.Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό

Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-11-2022

Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα όμως θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως από το βράδυ. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-11-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-11-2022

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο τις πρωινές ώρες στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα