Άστατος ο καιρός σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο

Άστατος ο καιρός σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο

Συνεχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου.
Στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και το πρωί σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται μέτριας έντασης βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της Ηπείρου οι βροχές θα δυναμώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στην Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά, σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα. Τιμές το μεσημέρι κατά 4 – 6 βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες, στους 23 στα δυτικά και βόρεια 25, ακόμα και 26 τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. 21 – 22 οι μέγιστες στο Αιγαίο, μέχρι 25 βαθμούς το θερμόμετρο στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ. Θα ενισχυθούν το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 24 βαθμούς και θα πνέει νότιος άνεμος 3 – 5, το βράδυ και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια η συννεφιά θα πυκνώνει και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μικρότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 22 και οι άνεμοι μεταβλητοί, θα στραφούν σε νότιους 2 – 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα