Έρχεται κακοκαιρία με πολύ νερό: Εκτός η Αθήνα - Η πιο δύσκολη μέρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας είναι προ των πυλών στη χώρα μας, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, να υπογραμμίζει ότι θα φέρει μεγάλο όγκο νερού από την Ιταλία. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωσή του δεν θα «χτυπήσει» την Αττική.

Πιο αναλυτικά, στην τελευταία του πρόγνωση, ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά βρίσκονται από χθες στη χώρα μας και σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος, με κατά διαστήματα βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, όπως θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Στην υπόλοιπη χώρα, σήμερα, αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 22 έως και τους 24 βαθμούς Κελσίου λόγω των νοτιάδων.

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Η πιο δύσκολη μέρα
«Το Σάββατο, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε άστατο καιρό που κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες» τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.

«Την Κυριακή ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να προσεγγίζει τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας, φέρνοντας μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη Δευτέρα, τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές της χώρας μας» όμως ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Σάββατο 19-11-2022

Στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτίων ανέμων και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 
Κυριακή 20-11-2022

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 21/11/22

 
Σε όλη τη χώρα προβλεπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τοπούς ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 με 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα