Συναγερμός για τη κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά θα προκαλέσει η παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στην Αδριατική.

 
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τις νυχτερινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Κυριακή
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται και αύριο Παρασκευη 18/11 στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, όπως επίσης και τη Θράκη.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία λόγω της επικράτησης των νοτίων ανέμων θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φθάνοντας στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και το Σάββατο 19/11 στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η Κυριακή 20/11 αναμένεται να είναι η δυσκολότερη ημέρα από πλευράς έντασης των καιρικών φαινομένων, καθώς προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Μαρουσάκης: Έρχεται επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα
Αν και η ημέρα ξεκίνησε με ήπιες καιρικές συνθήκες, το σκηνικό αλλάζει από το απόγευμα, καθώς ο καιρός χαλάει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές καταιγίδες, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να έχει, ήδη, προειδοποιήσει για τρία κύματα κακοκαιρίας. 

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του μετεωρολόγου, από το πρωί βρέχει στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά τμήματα. Στη συνέχεια, τα σύννεφα θα καλύψουν τα 3/4 της χώρας εκτός από τα ανατολικά και συγκεκριμένα την Κρήτη. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι καλή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα αναμένουμε λίγες συννεφιές, με τις βροχές να έρχονται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές, με τον καιρό να αλλάζει από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα