Σήμερα η πρώτη φάση της κακοκαιρίας EVA – Πού θα χτυπήσει;

Σήμερα, στην πρώτη φάση της κακοκαιρίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν από τις πρώτες πρωινές ώρες και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όλη τη δυτική Ελλάδα. Προσοχή λοιπόν στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα , αν και η μέρα θα ξεκινήσει με τοπική συννεφιά, αργά το απόγευμα αναμένονται βροχές μικρότερης έντασης, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Στο Αιγαίο όμως ο καιρός θα είναι ακόμα αίθριος, αφήνοντας ανεπηρέαστα τα νησιά μας στην 1η φάση της κακοκαιρίας.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 21 στα βόρεια, 24 στη Θράκη, 24 στη δυτική Ελλάδα, 24-26 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 22-25 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5-7, στο Ιόνιο και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ και από τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές, οι οποίες μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, θα έχουν γενικευτεί σε όλο το λεκανοπέδιο, με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-23 και οι άνεμοι νότιοι, θα ενισχυθούν το μεσημέρι μέχρι 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα κυλήσει με τοπικά αυξημένη συννεφιά. Το βράδυ και από τα δυτικά του νομού, αναμένονται βροχές οι οποίες μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής με ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-21 και οι άνεμοι νότιοι 3-5, το βράδυ 6 μποφόρ.

Στη 2η φάση της κακοκαιρίας, την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες όχι μόνο στα δυτικά, αλλά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά του Αιγαίου. Ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά το μεσημέρι, και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα, με φυσιολογικές τιμές για την εποχή και το θερμόμετρο στους 18-22 βαθμούς Οι άνεμοι νότιοι στα πελάγη με ένταση 5-7 μποφόρ, στο Ιόνιο θα στραφούν βαθμιαία σε βοριάδες.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου θα συνεχιστούν τα φαινόμενα. Το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα έχουν περιοριστεί στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά θα φτάσει τους 21-23 βαθμούς κατά μέσο όρο το μεσημέρι με νοτιάδες αρχικά 5-7 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βοριάδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα