Ήλιος και σήμερα, ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο. Σε ισχύ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Και η Παρασκευή θα είναι μέρα καλοκαιρίας στη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά αν και λίγο πιο χαμηλές σε σχέση με την Πέμπτη. Η αλλαγή του καιρού ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής στα βορειοδυτικά.

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται κακοκαιρία. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Το Σάββατο κυρίως θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και το Αιγαίο. Και στην Αττική προβλέπονται έντονα φαινόμενα την Κυριακή. Θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τη Δευτέρα τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Από την Τρίτη και μετά δεν προβλέπονται βροχές , η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 20 βαθμούς. 

Σήμερα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει κατά τόπους στα βόρεια τους 20 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα