Καιρός: Έκτακτο δελτίο εκδίδει η ΕΜΥ – Έρχεται κακοκαιρία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο εκδίδει η ΕΜΥ – Έρχεται κακοκαιρία

Κακοκαιρία αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι καταιγίδες και οι πολύ ισχυροί ανέμους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και πλημμυρικά επεισόδια. Όπως υπενθύμισε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο Νοέμβριος είναι επικίνδυνος καιρικά μήνας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. «Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ενημέρωση πολιτών και φορέων θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς. 

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε χθες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ πως βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (4/11) από τα βορειοδυτικά, ενώ το Σάββατο (5/11) τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά και μέχρι το βράδυ τα σύννεφα θα καλύψουν και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη θα δουν το Σάββατο (από το μεσημέρι) βροχές, ενώ την Κυριακή πρόκειται να πέσει αρκετό νερό στην Αττική. Έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 Μποφόρ.

Τη Δευτέρα (7/11) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά οι περιοχές από τα νότια της κεντρικής Μακεδονίας έως και τη νότια Ελλάδα, θα έχουν ορισμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση την Κυριακή και τη Δευτέρα, μη ξεπερνώντας στα ηπειρωτικά τους 18 βαθμούς, με τους ανέμους στις αρχές της νέας εβδομάδας να γυρίζουν σε βοριάδες.

Η προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα
Στην ανάρτησή του στο Facebook ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ, ανέφερε: «Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα (Πέμπτη και Παρασκευή) όπου ο καιρός θα παραμείνει και καλός και ζεστός, για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, (το Σάββατο αρχικά κυρίως στα δυτικά και την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας!)

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες ενώ πολύ ισχυροί νοτιάδες θα επικρατήσουν το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη!».

 
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO