Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και ήπιους ανέμους

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με καιρικές συνθήκες που θα θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι παρά τέλη Οκτώβρη, αν και προς το τέλος της η θερμοκρασία θα έχει την τάση να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.
Μέχρι τότε περιμένουμε μέγιστες τιμές που θα πλησιάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, τιμές δηλαδή κατά 8 – 10 βαθμούς πάνω από τις αναμενόμενες

Σήμερα λιακάδα προβλέπεται σε όλη τη χώρα, και στα ηπειρωτικά και στα νησιά. Αραιή συννεφιά αναμένεται στα βορειοδυτικά μέσα στη μέρα, αλλά ακόμα και στις συγκεκριμένες περιοχές, ο καιρός θα είναι αίθριος.

Ασυνήθιστα υψηλές αναμένεται να είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες, ενώ νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι φυσιολογική και φθινοπωρινή. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 30 στα δυτικά, 30 στην Πελοπόννησο, 27 – 29 στα κεντρικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο, βόρειοι 3 – 4, στα νότια μέχρι 5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση 3 – 5 και στα Δωδεκάνησα και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, από 15 – 29 βαθμούς, με ασθενείς ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές που θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά. Τις πρώτες πρωινές ώρες και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ.

Υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες
Την Τρίτη, λιακάδα αναμένεται σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στους 27 βαθμούς οι μέγιστες στη βόρεια Ελλάδα, 30 στα δυτικά, 30 στα νότια, πιθανόν και 31 τοπικά όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μέχρι 27 βαθμούς η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο.

Μεταβλητοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 2 – 3 μποφόρ, σε ήπιες εντάσεις και στο Αιγαίο, ο βοριάς δε θα ξεπεράσει τα 3 – 4 και μόνο στο Καρπάθιο θα φυσάει λίγο περισσότερο, με ένταση 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη, με εξαίρεση πρόσκαιρη αραιή συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα για ακόμα μια ημέρα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 28 – 31 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη, στο Ιόνιο 3 – 4 και στο Αιγαίο με ένταση που δε θα ξεπεράσει, τα 3 – 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα