Kαιρός Σάββατο 22 Οκτωβρίου: Άρωμα καλοκαιριού από αύριο

Οι επόμενες μέρες θα έχουν ένα άρωμα καλοκαιρού, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει και η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Το Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Αραιή νέφωση θα αναπτυχθεί στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα νησιά θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με τοπική συννεφιά το πρωί, κυρίως στην Κρήτη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, καθώς θα δημιουργηθούν ομίχλες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 22 στα βόρεια, 23 – 25 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και μέχρι 26 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 21 – 23, και μέχρι 25 βαθμούς σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα θα φτάσει τα 5 – 6 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα εξασθενήσει σημαντικά.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 5  -6 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-  21 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Την Κυριακή, σε ορισμένες περιοχές θα θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι παρά φθινόπωρο. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει από βορρά προς νότο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, φτάνοντας τους 27 στα βόρεια, 26 στα δυτικά, μέχρι 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, ίσως τοπικά και 30 βαθμούς σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής Στερεάς.

Μέχρι 24 – 25 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο νότιο Αιγαίο, με δυτικούς, νοτιοδυτικούς ανέμους 3 – 5 μποφόρ, βορειοδυτικοί στο Ιόνιο, σε παρόμοιες εντάσεις.

Τη νέα βδομάδα ο καιρός θα ξεκινήσει με καλοκαιρινή διάθεση. Τη Δευτέρα περιμένουμε αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα παραμείνει κατά 5 – 6 βαθμούς πάνω από τα αναμενόμενα επίπεδα της εποχής. Στους 26 βαθμούς οι μέγιστες στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι 30 τοπικά και στη δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Μέχρι 27 – 28 οι μέγιστες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, με βοριάδες 3 – 5, τοπικά στο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα