Σημαντική μεταβολή του καιρού σήμερα το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Την Πέμπτη, ένα σύστημα από την Ιταλία θα προκαλέσει σημαντική επιδείνωση του καιρού στη χώρα από τα δυτικά, διάρκειας περίπου 48 ωρών.
Ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή συννεφιά και περισσότερο ήλιο νοτιότερα αλλά και στο Αιγαίο, από το μεσημέρι το σκηνικό θα αλλάξει. Θα ξεκινήσουν βροχές μικρής έντασης αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια. Μάλιστα από το απόγευμα και μετά, και κυρίως το βράδυ, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, θα έχουν την τάση να επεκταθούν ανατολικότερα προς τη Θεσσαλία και νοτιότερα προς την Πελοπόννησο. Περιμένουμε μεγάλα ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 22 – 23 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 24 – 26 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Σε παρόμοια επίπεδα και στα νησιά του Αιγαίου, οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 22 με 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς 2 – 4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις. Βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση 4 – 6, τοπικά ίσως και 7 μποφόρ, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή νέφωση και το βράδυ πυκνή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 26 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 3 – 5, στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και το βράδυ βροχές, με καταιγίδες στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 – 21 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 2 – 3 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα