Τι καιρό θα κάνει μέχρι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αν και είναι ακόμα νωρίς για να υπάρξει μία ασφαλής πρόγνωση για τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο, τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν τα πρώτα στοιχεία για έως και τις 25 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε το πρωί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, για το επόμενο 15νθήμερο δεν θα έχουμε έντονο κρύο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στην Αθήνα περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου. Όπως δλδ και σήμερα.

Εξέλιξη θετική, καθώς η ακρίβεια δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για... έξοδα στη θέρμανση.

Από την άλλη ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε θα έχει λίγες βροχές, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι καλό, ίσως και για μπάνια. 

Πρόγνωση για την Τρίτη
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στην νησιωτική χώρα τους 23 με 25 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για την Πέμπτη
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης) μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6, τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Προοπτική για το Σάββατο
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα