Τοπικές συννεφιές σήμερα σε όλη τη χώρα - Βροχές τη νύχτα από τα δυτικά

Τοπικές συννεφιές σήμερα σε όλη τη χώρα - Βροχές τη νύχτα από τα δυτικά

Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό. Ηλιοφάνεια περιμένουμε σε όλη τη χώρα από το πρωί, με λίγη αραιή συννεφιά.
Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αρχίσει να συννεφιάζει. Οι νεφώσεις αυτές φαίνεται ότι θα καλύψουν μέχρι το βράδυ ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, αφήνοντας με πιο καθαρό ουρανό τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως τα νότια τμήματα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας θα ξεκινήσουν βροχές από τα δυτικά, όσο μια διαταραχή που θα μας επηρεάσει πλησιάζει τη χώρα μας. Νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη καθώς αναμένεται η δημιουργία ομίχλης στα ηπειρωτικά. Σε γενικές γραμμές η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Στους 25 βαθμούς το θερμόμετρο στα βόρεια, 27 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τοπικά 28 στη δυτική Ελλάδα. Στους 24-27 βαθμούς οι μέγιστες και στα νησιά του Αιγαίου. Παρόλαυτα οι ελάχιστες τιμές είναι φθινοπωρινές, στα πλαίσια του φυσιολογικού κρύου για το μήνα Οκτώβρη. Εν αντιθέσει με τις μέγιστες που είναι υψηλότερες από τις προβλεπόμενες για την εποχή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Αργά τη νύχτα θα είναι κατά διαστήματα πυκνή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-27 βαθμούς Κελσίου με βορειοανατολικό άνεμο 3-5 στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ , βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα