Καιρός Τρίτη 2/8: Αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα

Την Τρίτη θα επικρατήσουν καλύτερες θερμοκρασίες συγκριτικά με το τελευταίο θερμό χρονικό διάστημα, καθώς περιμένουμε να ενισχυθούν λίγο οι άνεμοι, γεγονός που θα κάνει τη θερμοκρασία να σημειώσει μικρή πτώση σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Γενικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από το πρωί τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Μακεδονία και κυρίως στην Θράκη, όπου θα παραμείνουν και για το υπόλοιπο της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται λιακάδα, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι στα ορεινά, ενώ τα νησιά μας, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, θα απολαύσουν τον ήλιο όλη την ημέρα, με πιο υποφερτές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 35 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, μέχρι 38 στη δυτική Ελλάδα όπου η ζέστη παραμένει. Πιο δροσερές σχετικά τιμές περιμένουμε στη νησιωτική χώρα, με τις μέγιστες στους 31 – 33, με εξαίρεση τη Ρόδο και τη νότια Κρήτη, όπου το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 35 – 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ήπιοι μεταβλητοί, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 – 5 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο 4 – 6, με σταδιακή ενίσχυση το απόγευμα στα 7 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει σε καλοκαιρινό μοτίβο, με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 – 35 βαθμούς. Στα ανατολικά και πιο παραθαλάσσια του νομού, οι μέγιστες θα είναι 2 – 3 βαθμούς πιο χαμηλές, κάνοντας το σκηνικό λίγο πιο δροσερό. Βοριάδες θα πνέουν στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 3 – 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αναμένεται λιακάδα. Όμως σταδιακά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα συννεφιάσει τοπικά, με τα διαστήματα με ήλιο να παραμένουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 35, με βορειοδυτικούς ανέμους 3 – 4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Μόνο προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά στα ηπειρωτικά. Πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες να  σημειωθούν τοπικές βροχές διάσπαρτες, μόνο όμως στα ορεινά, ενώ και οι νεφώσεις θα διαλυθούν μέχρι το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, κοντά στους 36 – 38 βαθμούς οι μέγιστες στα ηπειρωτικά, πιο δροσερές τιμές στα παραθαλάσσια τμήματα και 34 – 35 στο νότιο Αιγαίο. Βοριάδες στα πελάγη που θα πνέουν μέχρι 6 – 7 μποφόρ.

Η Πέμπτη θα κυλήσει με λιακάδα και τοπική συννεφιά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Το μεσημέρι αναμένονται θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 35 – 37 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα και 34 στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Το βόρειο ρεύμα θα φτάσει τα 6 – 7 μποφόρ. Τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη οι πιο ισχυροί άνεμοι θα εντοπίζονται από την Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και νοτιότερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα