Καιρός: Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα αύριο Κυριακή

Ο καιρός θα είναι πάρα πολύ καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ενώ στη βόρεια Ελλαδα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις. 


Στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα από την δυτική και Μακεδονία κσι νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο, καθώς και σε όλο το Αιγαίο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής χώρας.

Στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν κάποιες σύντομες και τοπικές μπόρες. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια, κυρίως από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα. Θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές.

Θερμοκρασιακά, στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα Επτάνησα, στους 36 με 38 στα βόρεια, στους 38 -39 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Επιπλέον, στους 33 με 36 στην Κρήτη και 38 τοπικά στην Μεσαρά στην Κρήτη.

Άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 στο κεντρικό Αιγαίο, στο Καρπάθιο πέλαγος και νοτίως της Κρήτης.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια αναμένεται καθόλη τη διάρκεια της μέρας και τη θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, ωστόσο ηλιοφάνεια όλη την ημέρα και την θερμοκρασία από 23 έως και 36 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα