Καιρός για αύριο Τετάρτη: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.
Κυρίως στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από το μεσημέρι και μετά θα εντοπίζονται και θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στα πιο ορεινά τμήματα, και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ίσως σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες.

Παρόμοια, μπόρες μπορεί να εκδηλωθούν και σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς προς την Ευρυτανία και στα ορεινά της ανατολικής Αιτωλοακαρνανίας ή και σε περιοχές της ανατολικής Ηπείρου. Το ίδιο θα συμβεί και σε ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, και στα βορειότερα του νομού Δράμας.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, εξαιρετικά καλός καιρός με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία από 25 – 39 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα, ωστόσο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 24 – 35 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, την εμφάνισή τους θα κάνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, ωστόσο η ζέστη θα παραμείνει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα