Βελτιώνεται ο καιρός αλλά παραμένουν οι βοριάδες.Έρχονται θερμές μάζες με 39άρια

Με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο σύνολο της επικράτειας θα κυλήσει η μέρα σήμερα, καθώς περιορίζεται η αστάθεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, όσο θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές αστάθειας σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και προς τα νησιά του ανατολικού, νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στο πεδίο των ανέμων, για σήμερα Πέμπτη (14/7), θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο που μάλιστα τοπικά, κυρίως τις Κυκλάδες θα φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ με αυξημένο τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο και θα φτάσει τοπικά έως και τους 34-35 βαθμούς προς το ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βοριάδες θα ενισχυθούν και προς τα ανατολικά τμήματα του νομού αλλά και στο Κάβο Ντόρο θα δούμε εντάσεις έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, πιο χαμηλά από την εποχή επίπεδα, δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με μοναδική παραφωνία ορισμένες νεφώσεις προς το απόγευμα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, το θερμό κύμα από τα δυτικότερα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου και ξεχύνονται από τα δυτικά - βορειοδυτικά της Αφρικής, θα φτάσουν και στην περιοχή μας με αρκετά χαμηλή ένταση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

 
Έτσι, τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στα δυτικά ηπειρωτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με θερμοκρασίες στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ σε εσωτερικές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές ο βοριάς δεν θα επιτρέψει στο θερμόμετρο να ξεπερνά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα