Έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα - 5 μέρες με 44άρια

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται εδώ και μέρες η Ευρώπη, με ένα μέρος του να οδεύει ολοταχώς προς την Ελλάδα, αρχικά ως θερμό κύμα ζέστης, που μετέπειτα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Πάτυς Σπηλιωτοπούλου, θα εξελιχθεί σε καύσωνα.

Ήδη από την Πέμπτη 14 Ιουλίου η θερμοκρασία αναβαίνει αισθητά και προς το τέλος της εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε τα πρώτα 40άρια.

Ο καύσωνας που θα πλήξει την Ελλάδα θα είναι αρκετός ισχυρός, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και έχει «κλειδώσει».

Η κορύφωση του κύματος καύσωνα θα έρθει το διάστημα 20 με 24 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά ακόμα και τους 44 βαθμούς. 

Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Για κύμα ζέστης μίλησε σήμερα και ο μετωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καύσωνας που πλήττει την Ιβηρική Χερσόνησο θα χτυπήσει προς τα τέλη της εβδομάδας και κυρίως από την επόμενη εβδομάδα και τη χώρα μας, δεν έχουμε ωστόσο ακόμα ενδείξεις καύσωνα και για την Ελλάδα, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σάκης Αρναούτογλου: Επικίνδυνος καύσωνας στην Ευρώπη
Επικίνδυνο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καύσωνας αναμένεται να φτάσει σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο στη χώρα μας αναμένεται να γίνει αισθητός κυρίως από το επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Από εκεί και έπειτα, η θερμοκρασία όλο και θα ανεβαίνει, ενώ στις 21 Ιουλίου θα φτάσει μέχρι και τους 36 βαθμούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:
«Φίλες και φίλοι!

Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές! 
(κάντε κλικ πάνω στους χάρτες για μεγέθυνση και λεπτομέρειες)

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση μέσα από την σελίδα μου στο facebook εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα