Καιρός: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα υπάρξουν αλλαγές στον καιρό, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το ethnos.

Με βάση πρόγνωση της ΕΜΥ, σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από την Παρασκευή, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για Σάββατο
 

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για Κυριακή
 

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα