Καλός ο καιρός τη Δευτέρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες τη Δευτέρα και σε γενικές γραμμές αναμενόμενες για την εποχή.
Από το πρωί ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, τόσο στα ηπειρωτικά, όσο και στα νησιά μας. Μάλιστα, θα παραμείνει το ηλιόλουστο καλοκαιρινό σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές, προς το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι οποίες στα ορεινά θα είναι πιο πυκνές και θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες, που θα αφορούν μόνο ορεινές περιοχές, και κυρίως τμήματα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέφελο ουρανό στις περισσότερες περιοχές.

Μικρές θα είναι και οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, καθώς θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα. Θα πλησιάσει στη βόρεια Ελλάδα τους 34 βαθμούς, 36 στα δυτικά, 34-35 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Ενώ στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κρατηθούν σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 30-33 βαθμούς Κελσίου.

Αιτία για το λίγο πιο δροσερό σκηνικό στα νησιά του Αιγαίου, ένα ενισχυμένο μελτέμι που θα φυσάει στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, με ένταση μέχρι 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Το μεσημέρι όμως περιμένουμε λίγο οι νεφώσεις να πυκνώσουν, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στη βορειοανατολική Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Σαρωνικό 3-4 μποφόρ, βοριάδες στον Ευβοϊκό μέχρι 5.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές στις γύρω περιοχές και το μεσημέρι στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες. Το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα