Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού διάρκειας 10 ημερών. Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός μάς τα χάλασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και συνεχίζει τα παιχνίδια του και αυτό το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ασταθές μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και θα αλλάξει ριζικά, με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού να μας επισκέπτεται.

Το Σάββατο θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όπως τονίζουν εδώ και ημέρες οι μετεωρολόγοι, από τις καταιγίδες και τα μπουρίνια, ενώ και την Κυριακή υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Τα πράγματα βελτιώνονται θεαματικά από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, με ηλιοφάνεια να επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Η πολλή ζέστη ,όμως, θα έρθει από την Τρίτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του ΣΚΑΪ, Χριστίνας Σούζυ, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη στα ηπειρωτικά και την Αττική και από Τετάρτη θα ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία.

Όπως τόνισε η μετεωρολόγος οι δύο πιο ζεστές ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή και ίσως δούμε και τα πρώτα 40άρια.

Μάλιστα, ο πρώτος καύσωνας θα έχει μεγάλη διάρκεια που ίσως φτάνει και τις 10 ημερες.

Παρόμοια πρόγνωση και από την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιοτοπούλου, η οποία τονίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως από τη νέα εβδομάδα επανέρχεται το καλοκαίρι, φέρνοντας μαζί του κι ένα έντονο κύμα ζέστης.

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει σε σημερινή του πρόγνωση ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας έρχονται θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν ζέστη και στην περιοχή μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα