Μπόρες το μεσημέρι στα ορεινά και αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές

Σήμερα, Παρασκευή, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από το πρωί ο ήλιος θα κυριαρχήσει, με λίγη αραιή συννεφιά στα ηπειρωτικά, η οποία το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώνει.
Έτσι το μεσημέρι η αστάθεια θα διατηρηθεί αλλά λίγο εξασθενημένη, με αποτέλεσμα μπόρες να εκδηλωθούν σε αρκετές ορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά, από βορρά προς νότο, αλλά σε τοπικό επίπεδο. Όμως, ενώ στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια μέχρι το απόγευμα, στα κεντρικά και βόρεια αργά τη νύχτα αναμένονται εκ νέου βροχές, περισσότερο οργανωμένες, δηλαδή θα καλύπτουν μεγαλύτερο γεωγραφικό κομμάτι στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 31-32°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 33°C. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα διατηρηθούν σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα, από 28 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο 4-6 τοπικά λίγο ενισχυμένοι στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό και λιακάδα στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32°C και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά , και τοπικές μπόρες το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Αργά τη νύχτα αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29°C και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς το μεσημέρι 2-4 μποφόρ.

Βροχές σε ορισμένες περιοχές το Σαββατοκύριακο
Το Σάββατο λοιπόν, από το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται βροχές, και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα δυτικά και νότια.

Καταιγίδες όμως αναμένονται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, στα ορεινά κυρίως τμήματα, και πιο ήπια φαινόμενα στις παράκτιες περιοχές. Ο καιρός μέχρι το βράδυ θα έχει βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει κατά μέσο όρο τους 30-32 βαθμούς, παραμένει λίγο πιο κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Και το βόρειο ρεύμα θα ενισχυθεί στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, μέχρι 6-7 μποφόρ, μεταβλητοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ.

Τέλος την Κυριακή τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Η μέρα θα ξεκινήσει όμως με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια και κεντρική Στερεά. Σε τοπικό επίπεδο, όμως δεν θα λείψουν οι μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία με μικρές διακυμάνσεις θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 30-32°C κατά μέσο όρο, με βοριάδες 5-7 μποφόρ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα