Κακοκαιρία Genesis: Προβλήματα & πλημμύρες – Πώς θα κινηθεί

Πλημμυρικά φαινόμενα απειλούν διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και την Αττική.

Όπως παρουσιάζει ρεπορτάζ στο megatv.com η κακοκαιρία Genesis δείχνει από το βράδυ τα δόντια της. Δυτική Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη Λάρισα οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Kάδοι επιπλέουν ενώ σπίτια πλημμύρισαν σε χρόνο ρεκόρ.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και στις καλλιέργειες στον κάμπο, σε χωράφια που έχουν πλημμυρίσει με τους αγρότες να αγωνιούν για τις σοδειές τους.

Στην Κοζάνη οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους. Μέχρι και η κεντρική πλατεία θύμισε πισίνα, ενώ πλημμύρισαν και υπόγεια στην πόλη.

Οι κάτοικοι με σκούπες και με τα χέρια προσπαθούν να ανοίξουν τα φρεάτια για να φύγει το νερό.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Νιγρίτα Σερρών. Στην Ξάνθη ορμητικά νερά και λάσπη έχουν καλύψει το δρόμο καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων. Η εικόνα από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης τρομάζει…

Στην Αμφιλοχία θάλασσα και στεριά έγιναν ένα. Η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού.

Στην Πάτρα οι δρόμοι απροσπέλαστοι και στη συμπρωτεύουσα όμως το σκηνικό άκρως χειμωνιάτικο.

Φουρτουνιασμένη η θάλασσα στην Κεφαλονιά, ενώ ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται Πολιτική Προστασία, πυροσβεστική, αστυνομία, δήμοι και περιφέρειες, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί και το 112 και έχουν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους και να μην κινδυνεύσουν.

Το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου θα εκδηλωθούν τα πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ η αστάθεια περιορίζεται από την Κυριακή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Φαινόμενα θα έχουμε και την Τρίτη και Τετάρτη, θα είναι πιο ασθενή ωστόσο, ενώ μέχρι τις 20 Ιουνίου δεν αναμένεται καύσωνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα