Κακοκαιρία Genesis: Μήνυμα του 112 σε Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο Αιγαίο - Θεομηνία σε Λάρισα, Εύβοια

Κακοκαιρία Genesis: Μήνυμα του 112 σε Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο Αιγαίο - Θεομηνία σε Λάρισα, Εύβοια

Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Genesis η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα ενώ ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsbomb.gr, το απόγευμα της Παρασκευής (10/6), στάλθηκε εκ νέου μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ξανά στο επίκεντρο η πολύπαθη Εύβοια

Νωρίτερα, έντονη βροχόπτωση ξέσπασε στην Εύβοια, κυρίως στο κεντρικό τμήμα του νησιού, με τα Ψαχνά αλλά και τη Χαλκίδα να επηρεάζονται ιδιαίτερα. Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα οι αστραπές και οι κεραυνοί, σε συνδυασμό με την ισχυρή καταιγίδα, αναστάτωσαν την περιοχή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, προχώρησε σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «στον Δήμο μας την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Για αυτό συνίσταται μεγάλη προσοχή απ’ όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι άστατος και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατά τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες».

Ζημιές στη Λάρισα από την κακοκαιρία

Νωρίτερα, σε περιοχές του νομού Λάρισας υπήρξαν αρκετές καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας Genesis. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν κυρίως τον δήμο Κιλελέρ, με έντονη βροχόπτωση στον Πλατύκαμπο και τη Χάλκη, όπου προκλήθηκαν αρκετές ζημιές.

Στη Νίκαια Λάρισας υπήρξαν πλημμύρες σε αυλές σπιτιών, με την πυροσβεστική να καλείται για την άντληση των υδάτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα