Κακοκαιρία Genesis: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Βόλο και Αμφιλοχία

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από τις 12.30 μετά το μεσημέρι τον Βόλο, το Πήλιο και τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ δυνατή βροχόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση εκατοντάδων κεραυνών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με άρθρο στο enikos.gr από τη βροχή και τους ανέμους σαρώνεται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε πολλά σημεία, αφού το πολύ καλό αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορεί να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες των ομβρίων υδάτων.

Σε μερικές περιπτώσεις μέσα στον Βόλο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απαντλήσεις υδάτων, αλλά και πτώσεις κλαδιών δέντρων πάνω στο οδόστρωμα. Στην περιοχή του Βελεστίνου με ιδιαίτερη ένταση η βροχή έπληξε κυρίως το Περίβλεπτο, την Χλόη και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πολύ μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε όλη την πεδινή περιοχή.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Πήλιο, όπου η σφοδρή βροχόπτωση συνεχίζεται και πλήττει τα οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καταστρέφοντας τους καρπούς κυρίως στα κεράσια και τα ροδάκινα που ήταν έτοιμοι προς συγκομιδή.

Προβλήματα και στη Νίκαια

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, μεγάλα προβλήματα με τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Genesis στην πρωτεύουσα του δήμου Κιλελέρ την κωμόπολη της Νίκαιας, μόλις 10 λεπτά από τη Λάρισα. Η στάθμη των νερών  του ποταμού Νεμπεγλεριώτη που διασχίζει  το χωριό έχει ανέβει επικίνδυνα με αποτέλεσμα τα όμβρια που καταλήγουν εκεί από το δίκτυο να επιστρέφουν μέσα στον οικισμό προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα.

Αμφιλοχία: Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού

Η κακοκαιρία χτύπησε ήδη την Αμφιλοχία όπου η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού και η θάλασσα να γίνει ένα με τη στεριά το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουνίου.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο του kravasaras.gr, το νερό πλημμύρισε τον δρόμο στο λιμάνι, με τα αυτοκίνητα και τους πεζούς να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σημειώνεται ότι από χθες έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ σε κάποιες περιοχές εστάλη και μήνυμα από το 112 ώστε οι πολίτες να λάβουν μέτρα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες λόγω της κακοκαιρίας, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από φερτά υλικά σε φρεάτια, ειδικά στο ύψος του παιδικού σταθμού, όπου σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη, πυροσβέστες έδιναν «μάχη» να βγάλουν τα σκουπίδια και να ξεβουλώσουν με τα χέρια τα φρεάτια ώστε να τραβήξουν τα νερά πριν δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα από πλημμύρες.

Διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία σε Αγρίνιο

Αρκετά σημεία στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, αλλά και σε γύρω περιοχές υπέστησαν διακοπές ηλεκτροδότησης, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις διακοπές ρεύματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες σε αρκετά σημεία της πόλης, ενώ σε κάποια από αυτά έχει συγκεντρωθεί και σημαντικός όγκος νερού που προκαλεί προβλήματα στη διέλευση οχημάτων, όπως για παράδειγμα στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στο ύψος του Πάρκου στο Αγρίνιο.

Σημαντικά προβλήματα από τις διακοπές ρεύματος αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Νεάπολης Αγρινίου οι οποίοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετή ώρα μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Στην περιοχή της Νέας Αβώρανης, ένα  έλατο ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους  και έπεσε εντός του οδοστρώματος στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου κοντά στην πλατεία . Έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα