Genesis: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με έντονες βροχές μεγάλης διάρκειας

Σήμερα, Παρασκευή, η χώρα θα επηρεαστεί από ένα βαρομετρικό χαμηλό, ασυνήθιστο για την εποχή που θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα. Αρχικά θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος και στη συνέχεια, τα κεντρικά, τα βόρεια, η Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο.
Στις συγκεκριμένες περιοχές προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που εκτός από ένταση θα έχουν και μεγάλη διάρκεια και πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ομοίως και στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά θα είναι μικρότερης διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου αναμένεται καλύτερος καιρός μέσα στη μέρα, με τοπική συννεφιά και βροχές αργά τη νύχτα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει το θερμόμετρο τους 24 βαθμούς, 24 στη Θεσσαλία και μέχρι 29-30 στις υπόλοιπες περιοχές. Στους 35 βαθμούς στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 6 και στο Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές στο λεκανοπέδιο. Το μεσημέρι καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια κυρίως τμήματα, με πιο ήπια βροχή στην ανατολική Αττική. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμοί Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι μέχρι 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές και θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Προσοχή διότι μέχρι το βράδυ υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμοί Κελσίου και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα