Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύεται με βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι η αστάθεια και οι βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/5 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη.

Την Κυριακή 15/5 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά, ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.