Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες χιονιού και τσουχτερό κρύο στην Αττική - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες χιονιού και τσουχτερό κρύο στην Αττική - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο των φαινομένων, 

Με βάση όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, το Σάββατο (19/3) θα εμφανιστούν σύννεφα στη κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία τα οποία θα δώσουν τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο. Παράλληλα, κρύο θα εμφανιστεί σε πολλές περιοχές, ενώ στην Αττική μπόρες χιονιού θα εμφανιστούν τις βραδινές ώρες, όμως από το πρωί θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο.

Την Κυριακή (20/3) τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς την Εύβοια και την Βοιωτία με την Αττική, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη (23/3), όπου αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

 Ο καιρός το Σάββατο
Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για το Σάββατο 19 Μαρτίου, ότι αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Επίσης, στα ηπειρωτικά χαμηλού υψομέτρου αναμένονται σποραδικές βροχές ενώ ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει πιθανότερα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων ή χιονόνερου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 7, στην Θεσσαλία από -3 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 7, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 10, στην Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 8, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα