Πότε θα χιονίσει στην Αττική; Τι προβλέπουν Μαρουσάκης, Λαγουβάρδος, Αρναούτογλου

Πότε θα χιονίσει στην Αττική; Τι προβλέπουν Μαρουσάκης, Λαγουβάρδος, Αρναούτογλου

Χιόνια και στην Αττική έρχονται από τη Δευτέρα. Ο Σάκης Αρναούτογλου συστήνει προσοχή σε όσους ταξιδέψουν στην Αθηνών - Λαμίας και δίνει τα τελευταία του προγνωστικά στοιχεία για το κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ3:

«Kαλη σας ημέρα φίλες και φίλοι!

Και τα τελευταία στοιχεία λοιπόν δείχνουν ότι οι χιονιοπτωσεις που θα εκδηλώνονται την Κυριακή στο Αιγαίο να γίνονται μάλιστα κατά τόπους ακόμα πιο έντονες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας αλλά και να επηρεάζουν κυρίως μετά το μεσημερι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου εδώ οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα πρέπει να σημειωθουν κυρίως κατά τη διαρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης!

Οσοι από εσάς είναι να ταξιδέψετε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας προς το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά να γνωρίζετε ότι οι χιονοπτώσεις κατά τόπους εκεί θα είναι πυκνές και η ορατότητα πολύ περιορισμένη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους (χιονοθύελλα)!

Οσον αφορά στην Εύβοια τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα καθώς το ύψος του χιονιού στα ανατολικά παράκτια αλλά και ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 40-50 εκατοστά συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων (χιονοθύελλα)!»

Λαγουβάρδος: Χιόνι στην Αττική και το Σάββατο
Το iEidiseis.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο, ο οποίος ανέλυσε τα καιρικά δεδομένα τόσο για την Αττική όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Το πρώτο ψυχρό μέτωπο, το οποίο έρχεται το Σάββατο θα φέρει χιονοπτώσεις και στην Αττική. Εκτιμούμε πως οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν θα φέρει χιόνια στα βόρεια του λεκανοπεδίου, ενώ χιονόνερο θα δούμε το Σαββατοκύριακο και μέσα στην πόλη. Το κύμα, όμως, αυτό έχει μικρή διάρκεια», τόνισε στο iEidiseis.gr ο κ. Λαγουβάρδος. Η εκτίμησή του είναι πως τα δύσκολα έρχονται στην αρχή της εβδομάδας.

«Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα κάνει πολύ κρύο, η διαταραχή περνά από την Ελλάδα και φέρνει χιόνια στις Σποράδες, τα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κρήτη και φυσικά την Αττική. Μάλιστα, εκτιμώ ότι στο νομό Αττικής θα δούμε πολλά χιόνια, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατούν», πρόσθεσε.

«Και τις δύο ημέρες, δηλαδή, και Δευτέρα και Τρίτη ό,τι πέφτει στην Αττική θα είναι χιόνι», είπε στο iEidiseis.gr, διευκρινίζοντας πως θα χιονίσει σε όλη την Αθήνα, ακόμα και στα νότια. «Χιονόστρωση θα έχουμε σίγουρα στα βόρεια και ανατολικά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γνωρίζουμε ακριβώς πού θα το στρώσει», είπε ο κ. Λαγουβάρδος και διευκρίνισε πως αυτό που δεν ξέρουμε είναι η διάρκεια που θα έχουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μετά τη νύχτα της Δευτέρας τα χιόνια στην Αττική
Όπως εξήγησε σήμερα και ο μετεωρολόγος του OPEN, οι σημαντικότερες χιονοπτώσεις θα αφορούν τα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά που «βλέπουν» προς το αρχιπέλαγος.

«Στη βόρεια Ελλάδα σήμερα από το βράδυ ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι, ενώ στη θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουμε καταιγίδες» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης. «Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα το στρώσει μόνο προς τα βόρεια προάστια» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτή θα είναι η πρώτη φάση της κακοκαιρίας καθώς ένα νέο κύμα αναμένεται από Δευτέρα - Τρίτη. Κατά τον κ. Μαρουσάκη στα λευκά θα ντυθούν ανατολική και νότια Πελοπόννησος, ανατολική Στερεά και Κρήτη «ακόμη και περιοχές δίπλα στο κύμα».

Τις πιο πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική θα τις δούμε μέσα στη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν και αναμένεται να το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν αποκλείεται αυτή η κακοκαιρία να θυμίσει την περσινή, πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα» καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα