Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγίου Νικολάου

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Αν και θα ξεκινήσει η μέρα με άστατο καιρό στα νοτιοανατολικά, βροχές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, τις προμεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται μια καλύτερη εικόνα του καιρού, μάλιστα στο ανατολικό ηπειρωτικό κομμάτι, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Στα βόρεια αναμένεται παροδική συννεφιά και ίσως να ψιχαλίσει λίγο τοπικά το μεσημέρι. Στα δυτικά όμως σταδιακά μέσα στη μέρα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και το απόγευμα προβλέπονται βροχές. Βροχές οι οποίες θα δυναμώσουν και μέσα στη νύχτα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει τους 15 βαθμούς στα βόρεια, 16-18 στα δυτικά και τους 18-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το θερμόμετρο στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη. 3-5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει περισσότερη συννεφιά μέχρι το μεσημέρι, ίσως ψιχαλίσει και λίγο τοπικά, στη συνέχεια όμως, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι 3-4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα