Άστατος ο καιρός φέρνει βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός φέρνει βροχές και καταιγίδες

Σήμερα, Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα.
Κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα δεχτούν από το πρωί τμήματα του Ιονίου, η Πελοπόννησος. Μάλιστα στην Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά, αναμένεται τα φαινόμενα να είναι έντονα το απόγευμα. Καταιγίδες προβλέπονται επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα επηρεαστούν και οι Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και στη συνέχεια και θα είναι τοπικές.

Εξαίρεση η ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, όπου θα βρέχει από νωρίς το πρωί. Το κομμάτι της χώρας όπου πιθανόν να σημειωθούν οι λιγότερες βροχές και σε έκταση και σε ένταση, είναι η Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 17-18 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 20 στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα πλησιάσει τους 21-22°C στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις, για αυτό το λόγο η υγρασία θα είναι αυξημένη. Στο Ιόνιο 3-5, στα νότια και 6 μποφόρ, και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5-6 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης από το πρωί, μέχρι και το τέλος της ημέρας, με μια ύφεση των φαινομένων το μεσημέρι. Η θερμοκρασία 14-19°C, με νοτιάδες 3-5, το μεσημέρι και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, με βροχές από το απόγευμα και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία 11-17°C και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά στις επόμενες μέρες, την Τετάρτη με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα, όπου οι βροχές θα είναι ασθενείς και τοπικές , στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά το πρωί θα είναι ισχυρές, αλλά όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενούν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες 3-5 και στο βόρειο Αιγαίο ισχυροί μέχρι 7-8 μποφόρ. Έτσι ο δυνατός βοριάς, θα καταφέρει να ρίξει τη θερμοκρασία στα βόρεια στους 12 βαθμούς το μεσημέρι, στα κεντρικά στους 13 και 19 βαθμούς Κελσίου νοτιότερα.

Κλείνοντας, την Πέμπτη αναμένεται συννεφιά με τοπικές βροχές στα νότια. Ωστόσο νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε το βράδυ από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν όλη τη χώρα την Παρασκευή. Η θερμοκρασία στους 12-13°C στα κεντρικά και βόρεια και 17-19°C στις υπόλοιπες περιοχές. Και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 στο βόρειο Αιγαίο και 7 μποφόρ, βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα