Τοπικές βροχές σήμερα και ενίσχυση των βοριάδων στα Δωδεκάνησα

Τοπικές βροχές σήμερα και ενίσχυση των βοριάδων στα Δωδεκάνησα

Σήμερα, Παρασκευή, θα επικρατήσει παροδική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Λίγο καλύτερο θα είναι το σκηνικό του καιρού στο ανατολικό Αιγαίο, υπό την έννοια ότι τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις θα είναι ασθενείς και αρκετά διάσπαρτες, με εξαίρεση το Ιόνιο και γενικά τη δυτική Ελλάδα, που περιμένουμε μέτριας έντασης βροχή, και μετά το μεσημέρι θα σταματήσει.

Η Μακεδονία και κυρίως η Χαλκιδική, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, περίπου από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, και η Κρήτη είναι οι περιοχές που αναμένεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Μέχρι το απόγευμα –βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Τοπικές ομίχλες για άλλη μια μέρα, θα δημιουργηθούν νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση, η οποία δε θα είναι σημαντική. 15 βαθμούς στα βόρεια, 17-18 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει το θερμόμετρο στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί θα στραφούν σε βοριάδες 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα με ένταση 4-6, στα νότια θα ενισχυθεί το απόγευμα στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται παροδική συννεφιά, με τοπικές βροχές στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα