Συννεφιά σήμερα – Βροχές στη Δυτική Ελλάδα και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί

Συννεφιά σήμερα – Βροχές στη Δυτική Ελλάδα και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί

Οι βροχές θα επηρεάσουν κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Μέτριας έντασης βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, τις οποίες περιμένουμε στην Ήπειρο, στη δυτική Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο. Όμως πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, αρχικά στα βόρεια και μέχρι το βράδυ και στα νότια τμήματα του Ιονίου. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη , το σκηνικό θα είναι κατά περιόδους συννεφιασμένο, με πιθανότητα ψιλόβροχου στη Κρήτη, και το βράδυ στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Ενώ στο Αιγαίο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας και με υψηλότερες θερμοκρασίες συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο το μεσημέρι. Θα δούμε το θερμόμετρο στους 16 στα βόρεια και κεντρικά, και 17-19 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες θα κυμανθούν από 15 στα βόρεια μέχρι 21 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Όσον αφορά τους ανέμους, στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο σε εντάσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά, αλλά και τοπικές ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 και θα πνέει βόρειος άνεμος στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά, η οποία όμως κατά διαστήματα θα πυκνώνει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα